Kategorier
Uncategorized

Agder Motorsport blåser liv i gammel tradisjon

Sørlandsavisen Kristiansand hadde en fin artikkel om AM-løpet 1. mai sist uke. Her er artikkelen gjengitt i sin helhet:

MA-løpet, et bilrebusløp som arrangeres 1. mai i Finsland, har tradisjoner tilbake til 60-tallet. Rundt 1995 døde det stille hen. Nå vil entusiaster i bygda ha det tilbake.

– Det var Motorførernes avholdsforbund, bedre kjent som MA, som arrangerte det den gang. Nå er det Agder Motorsport, AM, som fører tradisjonen videre. Da ligger det jo til rette for å stokke om på bokstavene, smiler Thom Isak Dahle, en av ildsjelene bak arrangementet som selvsagt finner sted på den tradisjonsrike datoen, 1. mai.

Agder Motorsport er klubben som drifter go-kart-banen på Vamoen i Finsland, og starten vil gå derfra.

– Blir det full fres på smale bygdeveier denne dagen?

– Nei, på ingen måte. Dette er et ferdighetsløp som går etter trafikkregler der alle med bil og førerkort kan delta, akkurat som i gamle dager. Det blir poster rundt om i bygda med både teoriprøve og hinderløype. Alle får utdelt kart ved start slik at det skal være enkelt å finne frem, understreker Dahle.

Motorsportklubben har gått sammen med ei gruppe i bygda som kaller seg «Finsland-toppen av Kristiansand» (med klar sikt mot kommunesammenslåing) om arrangementet. Med på laget har de fått 0-visjonen og Røde Kors som vil være tilstede og ha fokus på sikkerhet i trafikken.

– Dette skal være et familievennlig arrangement der deltakerne gjerne kan fylle bilen. Startkontingenten er 250 kroner per bil uansett antall som sitter på, påpeker Dahle.

At mer enn 130 fra store deler av Sørlandet har meldt seg på via Facebook allerede tidlig i april vitner om at interessen er stor for å blåse nytt liv i en gammel tradisjon som døde hen for over 20 år siden. Vi sier som salmedikteren Elias Blix: «Nytt liv av daude gror!» Det er vår i luften.

GLEDER SEG: Tom Isak Dahle ser frem til å blåse nytt liv i en gammel tradisjon i Finsland. For anledningen bak rattet i en Mini fra 1973 som neppe blir å se i løpet 1. mai. Foto: Sørlandsavisen Kristiansand/Arne Lunde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *